Pressmeddelande
Från Kollektivtrafiksekretariatet
2012-05-30 13:43


Politiker på studieresa i kollektivtrafiken


Om du ser en grupp personer med papper, pennor och tumstockar röra sig med vaksamma blickar på tåg, båtar och bussar på fredag, så är det helt i sin ordning. Då ska de politiker som bestämmer om kollektivtrafikens framtid i Västra Götaland befinna sig ute i kollektivtrafiken, och metodiskt utvärdera sina resor under dagen.

Ledamöterna i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd ska studera kollektivtrafiken i vardagen, och det blir en heldag i Västra Götaland den 1 juni, med platser som Ulricehamn, Styrsö, Hjo och Kungshamn som ska besökas under dagen.
Under resan kommer politikerna att kontrollera tillgänglighet för funktionshindrade genom att mäta hållplatshöjder. De kommer att bedöma komfort, tidhållning och fordonens skick. Ja, allt som påverkar hur man upplever sin resa.
– Kollektivtrafiknämnden planerar för kollektivtrafikens utveckling på en övergripande nivå och blickar många år fram i tiden. En sådan utblick kräver en tydlig bild av hur det fungerar i vardagen. Det är ingen vetenskaplig studie, men ett nedslag i verkligheten där vi metodiskt ska gå igenom vår resupplevelse, säger Ulrika Frick, ordförande i kollektivtrafiknämnden.
Under resan får kollektivtrafiknämndens politiker också information om de olika förutsättningar som råder i Västra Götalands delregioner.



Kontaktperson: Ulrika Frick, ordförande, tel: 0702-70 40 93.
Tomas Zeljko, kommunikationsansvarig, Västra Götalandsregionens kollektivtrafiksekretariat, tel: 0702-00 34 41.


Läs meddelandet som PDF