Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2006-03-22 18:30


Framgångsrikt arbete belönat

Årets Sticka ut hakan-pris till SÄS sjukhusdirektör Ingela Tuvegran


Ingela Tuvegran, sjukhusdirektör vid Södra Älvsborgs Sjukhus, har tilldelats priset ”Sticka ut hakan”. Priset delas ut av PA forum, som belönar Ingela Tuvegrans sätt att arbeta med personalfrågor och verksamhetsutveckling. 
  
PA forums pris ”Sticka ut hakan” har delats ut sedan 1992 och ges till en person, företag, förvaltning eller organisation, som på ett framgångsrikt sätt lyckats med att utveckla verksamheten genom ett proaktivt, affärsmässigt och värdeskapande personalarbete.

– För mig är priset ett erkännande av sjukhusets utvecklingsarbete. Och för SÄS är det en uppskattning av vår förändringsresa och ger oss inspiration att fortsätta. Priset ger en kick och säger oss att vi är på rätt väg, säger Ingela Tuvegran.

I motiveringen skriver juryn bland annat:
”Ingela Tuvegran har genomfört banbrytande förändringar på sjukhuset. Hon har med utgångspunkt från vårdtagarnas behov förändrat hela organisationen med sin syn på vårdprocessen. Genom sitt ledarskap har hon förenat politiker, administratörer och vårdpersonal i en gemensam syn och vision för sjukhuset….Ingela har genom att sätta tydliga mål för sitt arbete och stå fast vid sina idéer med humanistiska principer som grund, visat att det går att uppnå vad som många av oss skulle betrakta som omöjligt.”

– Det är mycket glädjande att en chef inom Västra Götalandsregionen tilldelas ett sådant här pris. Det visar att det är viktigt för en chef att våga! Ingela Tuvegran kombinerar detta med att vara konstruktiv och uthållig, något som är av stor betydelse i sådana här processer, säger regiondirektör Johan Assarsson i en kommentar.

Ingela Tuvegran har varit sjukhusdirektör på SÄS i sex år. Sjukhuset har cirka 4 200 anställda och en omsättning på 2,5 miljarder kronor. Under 2005 ökade produktiviteten med 7 procent, operationskapaciteten ökade med 30 procent och det var sjukhusets sjätte år med ekonomiskt överskott.

PA forum är en mötesplats för personer och nätverk med personalfrågor och arbetslivsfrågor i fokus.

 
Läs mer om Södra Älvsborgs Sjukhus
PA forum



Kontaktperson: Ingela Tuvegran, telefon 070-588 99 68
Johan Assarsson, telefon 070070-249 17 24


Läs meddelandet som PDF