Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2006-03-02 08:00


Ny chef utsedd för Frölunda Specialistsjukhus


Till ny sjukhusdirektör för Frölunda Specialistsjukhus (FSS) har Thomas Wallén utsetts. Han tillträder sin nya tjänst den 1 april.


Thomas Wallén är läkare, specialistutbildad inom både internmedicin och geriatrik, och har bland annat jobbat som husläkare, avdelningsläkare och senast som verksamhetschef, vid geriatriken inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. För närvarande arbetare Thomas Wallén med ett projekt kring produktivitet, effektivitet och kvalitet, på regiondirektörens uppdrag. Fokus i uppdraget ligger på ökad tillgänglighet inom Göteborgs primärvård och till den planerade vården samt ökad styrning med hjälp av att aktuella medicinska resultat redovisas.

Under Thomas Walléns tid som verksamhetschef för Geriatrik Sahlgrenska, tilldelades verksamhetsområdet flera kvalitetsutmärkelser, bland annat Västra Götalandsregionens jämställdhetspris och Kvalitetsutmärkelsen Svensk Hälso- och sjukvård.
– En bra verksamhet, oavsett om den blir belönad eller inte, handlar mycket om alla medarbetares engagemang. Att utifrån tydliga mål och en förmåga att se de processer som leder fram till en god vård och en bra arbetsmiljö, till nytta för både patienter och medarbetare, förklarar Thomas Wallén.

Frölunda Specialistsjukhus ser han som ett spännande sjukhus, med stora möjligheter i den utveckling av närsjukvården som just nu pågår i Göteborg.
– Sjukhuset är välskött, har ett gott rykte och flera intressanta förbättringsprojekt pågår. Mitt nuvarande arbete med produktivitetsutveckling har gett mig än mer insikt om att det är tillgänglighet och medicinsk kvalitet som är de stora frågorna för sjukvårdens utveckling.
– Sjukvårdens utveckling kräver också andra synsätt och annan samverkan än idag, om vi ska kunna se mer till effekterna, inte bara till resultatet. Här tror jag att FSS har stora möjligheter att kunna bli ett föredöme, säger Thomas Wallén.

– Thomas Wallén har ett genuint intresse för förnyelsearbete inom hälso- och sjukvården. Det har han visat på många sätt genom åren och i de uppdrag han hittills haft. Som direktör för Frölunda Specialistsjukhus kommer han att jobba för sjukhusets utveckling och dess del i hälso- och sjukvården i Göteborg. Jag är övertygad om att han kommer att bidra på ett kreativt sätt till utvecklingen av hälso- och sjukvården i hela Västra Götaland, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Thomas Wallén är 47 år, han är gift och har tre barn. I sitt nya jobb får han en månadslön på 71 000 kronor samt förmånsbil.

Frölunda Specialistsjukhus har 190 anställda. Vid sjukhuset finns olika specialistmottagningar, bland annat diabetes, hjärtsvikt, gynekologi, öron, ortopedi och hud. Här görs också vissa operationer, och det finns en vårdavdelning.

 
Till webbsidan för Frölunda Specialistsjukhus



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24
Thomas Wallén, telefon 073-625 49 99


Läs meddelandet som PDF