Pressmeddelande
Från Konst- och kulturutveckling
2008-02-12 15:45


5 miljoner i ökat regionalt arrangörsstöd till kommunerna


Det regionala arrangörsstödet ökar under 2008 från 8 miljoner till 13 miljoner kronor. Pengarna skall främst stärka barn- och ungas möjligheter att ta sig till kulturverksamheter i regionen, öka möjligheterna till pedagogik- och kulturprojekt samt att stötta fortbildning för vuxna inom pedagogisk verksamhet.

- Det här är ett bra kvitto på att regionen satsar på kultur och barn och unga. Extra roligt är det att kulturnämnden väljer att satsa så mycket på elevernas resor till och från kulturaktiviteter och på pedagogik- och kulturprojekt, säger Angelica Hadzikostas, konsulent för Barn- och ungdomskultur i Västra Götalandsregionen.

Arrangörsstödet är en del av en långsiktig kulturpolitisk strategi, med vilken Västra Götalandsregionen vill bygga upp en infrastruktur för barn- och ungdomskulturen.
Kraven som regionen ställer på kommunerna är att kommunen har en kommunal kultursamordnare som ansvarar för fördelning av stödet samt att kommunen har och arbetar med en plan för barns och ungdomars kulturverksamhet. Arrangörsstödet inte kan sökas av enskilda utövare eller producenter.

Arrangörsstödet är ett komplement till kommunernas egna kulturstöd och satsningar. Stödet gäller för engagemang av professionella utövare inom kultur och är riktat till barn och unga mellan 3-19 år.



Kontaktperson: Angelica Hadzikostas, Konst- och kulturutveckling, 031-705 17 09 angelica.hadzikostas@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF