Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2013-03-19 11:34


Dags att söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen


För 15:e året i rad erbjuder Västra Götalandsregionen i sommar feriepraktik till gymnasieungdomar. Praktiken syftar till att ge ungdomarna kunskap om Västra Götalandsregionens verksamheter, öka intresset för bland annat hälso- och sjukvård och medverka till framtida yrkesval.

– Västra Götalandsregionen satsar återigen på att ungdomar ska få både arbetslivserfarenhet och kunskap om våra verksamheter. Vi vill att de ska hitta sitt framtidsyrke hos oss, säger Karin Odhnoff, personaldirektör inom Västra Götalandsregionen.

Flera olika yrkesområden

Feriepraktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom hälso- och sjukvård och serviceverksamhet, men även inom andra yrkesområden som tandvård, naturbruksgymnasier, folkhögskolor, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, kultur, administration och teknik.

Max fyra veckor

Kort sammanfattning om feriepraktiken:

  • Ungdomar födda 1993-1996 är välkomna att söka feriepraktik hos Västra Götalandsregionen.
  • Den som söker feriepraktik hos Västra Götalandsregionen ska vara folkbokförd i Västra Götaland och inte haft feriepraktik inom våra verksamheter tidigare år.
  • Feriepraktiken pågår under max fyra veckor och max 8 timmar om dagen, under perioden juni till augusti.
  • Lönen är 75 kronor i timmen, inklusive semesterersättning.
  • Feriepraktikanterna får prova på olika arbetsuppgifter utifrån intresse och förmåga, tillsammans med erfaren personal, men de får inte ersätta någon. Feriepraktiken har som huvudsyfte att ge kunskap om olika yrken och verksamheter. Därför krävs inte körkort, utbildning eller tidigare erfarenhet.
  • Man kan även läsa om feriepraktiken på Facebook, sök på Västra Götalandsregionen.

Sista ansökningsdag är tisdagen den 16 april. Mer information om feriepraktik och hur man ansöker finns på
www.vgregion.se/feriepraktik



Kontaktperson: Eva Lundh, HR, enhetschef, Strategisk kompetensförsörjning 0702 - 45 75 46


Läs meddelandet som PDF