Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2012-03-19 15:00


Dags söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen


För 14:e året i rad erbjuder Västra Götalandsregionen feriepraktik under sommaren. Praktiken syftar till att ge kunskap om Västra Götalandsregionens verksamheter, öka intresset för bland annat vården och medverka till medvetna yrkesval.

– Västra Götalandsregionen satsar återigen på att ungdomar ska få både yrkeserfarenhet och kunskap om våra verksamheter. Vi vill att de ska hitta sitt framtidsyrke hos oss, säger Karin Odhnoff, personaldirektör vid Västra Götalandsregionen.

I år är du som är född 1992-1995 välkommen att söka feriepraktik hos Västra Götalandsregionen. Praktiken pågår max fyra veckor under juni till augusti. Den är upp till åtta timmar om dagen och på dagtid. Ersättningen är 75 kronor i timmen. Praktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom sjukvård och serviceverksamhet, men även inom andra yrkesområden. Inom vården finns också tekniska yrken.

Den som söker feriepraktik hos Västra Götalandsregionen ska vara folkbokförd i länet och inte haft feriepraktik tidigare inom våra verksamheter.

Sista ansökningsdag är den 16 april. Mer information om feriepraktik och hur du ansöker finns på www.vgregion.se/feriepraktik.



Kontaktperson: Personaldirektör Karin Odhnoff, 0521-27 54 26, 0702-81 50 25


Läs meddelandet som PDF