Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-01-31 15:15


Från hälso- och sjukvårdsutskottet 31 januari


Information om utvecklingsarbete vid Södra Älvsborgs Sjukhus

Huvudpunkten vid hälso- och sjukvårdsutskottets sammanträde var en information från sjukhusdirektör Ingela Tuvegran om det utvecklings- och förbättringsarbete som sker på Södra Älvsborgs Sjukhus. Syftet med arbetet är att styra vården utifrån processer och patientperspektiv i stället för den traditionella uppdelningen i kliniker.

Hälso- och sjukvårdsutskottet har tidigare, tillsammans med personalutskottet, anslagit 6 miljoner kronor per år i tre år för att stötta denna utveckling.

 

Bland övriga ärenden på utskottet fanns en analys av ett antal områden inom psykiatrin där det kan finnas behov av att bilda regiongemensamma enheter och regionala kompetenscentra. Några av dessa områden är transsexualism, neuropsykiatri och läkemedelsbehandling av narkotikaberoende.

Utskottet fick också information om det arbete som pågår i regionen för att utveckla rutiner för behandlingsgarantin inom psykiatrin.

 



Kontaktperson: Jonas Andersson (fp), hälso- och sjukvårdsutskottets ordf, tel 0708-37 78 53,
Martin Andreasson (m), hälso- och sjukvårdsutskottets vice ordförande, tel 0709-75 75 44, Lars-Olof Rönnqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör, tel 0706-61 98 44, Åsa Sundell, informationsavdelningen, 0708-80 16 19


Läs meddelandet som PDF