Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-12-05 15:00


Från hälso- och sjukvårdsutskottet 5 december


Bordläggning av förslag till ändrad organisation för ambulansalarmering

Hälso- och sjukvårdsutskottet bordlade förslaget till ändrad organisation för ambulansalarmering. Ärendet återupptas vid ett extra insatt sammanträde tisdagen den 11 december.

 

Den målrelaterade ersättningen ska öka

Den ersättning som utgår till primärvården ska i högre grad vara kopplad till om primärvården når de mål som är uppsatta. Senast år 2010 ska den andel som är målrelaterad utgöra tre procent av den totala ersättningen. Det föreslår hälso- och sjukvårdsutskottet för regionstyrelsen. Syftet är att öka uppmärksamheten kring kvalitets- och patientsäkerhetsfrågorna.

 

Regionen positiv till egen läkemedelsförsörjning 

Västra Götalandsregionen är positiv till att privata och offentliga vårdgivare får större frihet att själva organisera sjukhusens och primärvårdens läkemedelsförsörjning. Det skriver regionen i sitt yttrande över Socialdepartementets "Apoteksmarkandsutredning". Med nuvarande bestämmelser är det endast Apoteket AB som kan ha uppdraget att bedriva sjukhusapotek. Västra Götalandsregionen menar att en ökad frihet skulle ge större möjlighet att utveckla en rationellt och kvalitetsmässigt bättre läkemedelshantering.



Kontaktperson: Jonas Andersson (fp), hälso- och sjukvårdsutskottets ordförande, tel 0708-37 78 53,
Martin Andreasson (m), hälso- och sjukvårdsutskottets vice ordförande, tel 0709-75 75 44 Lars-Olof Rönnqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör, 0706-61 98 44 Åsa Sundell, informationsavdelningen, 0708-80 16 19


Läs meddelandet som PDF