Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2013-06-05 13:30


Från hälso- och sjukvårdsutskottet


Förslag om att utreda självtestning vid blodförtunnande behandling

Hälso- och sjukvårdsutskottet ställer sig bakom förslaget att utreda möjligheterna att vissa patienter med blodförtunnande behandling ska få större möjlighet till självtestning och egenvård. Förslaget presenteras i en motion från Johan Fält (M) och Anders G Högmark (M).
Hälso- och sjukvårdsavdelningen konstaterar att alla remissinstanser varit positiva till förslaget. Redan nu finns dessutom patienter som självtestar sig både vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och på Södra Älvsborg sjukhus. När det gäller nationella satsningar så har Stockholm läns landsting infört självtestning och flera andra landsting bedriver projekt inom området.
Hälso- och sjukvårdsutskottets förslag är att regionstyrelsen föreslår att regionfullmäktige beslutar att bifalla motionen och att ge regionstyrelsen i uppdrag att genomföra utredningen.

Förslag om krav- och kvalitetsbok för rehabilitering ut på remiss

Hälso- och sjukvårdsnämnderna och styrelserna för sjukhus, primärvård och Hälsa & Habilitering får tillfälle att lämna synpunkter på förslaget om krav- och kvalitetsbok för rehabiliteringen (sjukgymnastik och arbetsterapi) inom primärvården. Eventuella synpunkter måste komma in till hälso- och sjukvårdsutskottet senast den 30 augusti.



Kontaktperson: Helén Eliasson (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsutskottet, 0761-41 02 69
Jonas Andersson (FP), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsutskottet, 0708-37 78 53 Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, 0730-77 11 77


Läs meddelandet som PDF