Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2013-04-16 18:39


Från regionfullmäktige 16 april


Ansvarsfrihet för alla nämnder och styrelser

Samtliga styrelser och nämnder i Västra Götalandsregionen beviljas ansvarsfrihet. Det beslutade regionfullmäktige på tisdagen.
I sitt förslag till regionfullmäktige riktade dock regionens revisorskollegium anmärkning mot NU-sjukvårdens styrelse och den för regionen och Göteborgs stad gemensamma arkivnämnden.
Ett antal styrelser och nämnder har gått med underskott och uppfyller därmed inte målet att ha sin ekonomi i balans. Revisorerna erinrar dem om vikten av att de ska bedriva sina verksamheter innanför de ekonomiska ramar som regionfullmäktige fastställt.

 

Beslut om åtgärdspaket

Regionfullmäktige godkände det åtgärdspaket som föreslagits av regionledningen för att komma till rätta med den ekonomiska obalans som NU-sjukvården haft under flera år.
Åtgärderna inom NU-sjukvården ska sättas in snarast möjligt för att säkra fortsatt verksamhetsutveckling, minska överbeläggningarna och öka effektiviteten.
Regionfullmäktige beslutade även om åtgärder för Kungälvs sjukhus och Södra Älvsborgs Sjukhus med anledning av redovisade ekonomiska obalanser för 2013.

 

Samarbetet med Samhall ska utvecklas

Västra Götalandsregionen ska utveckla samarbetet med Samhall för att hjälpa människor med funktionsnedsättning i arbete. Det har regionfullmäktige beslutat.
Beslutet är ett resultat av en motion som såväl Kommittén för rättighetsfrågor och regionutvecklingsnämnden (RUN) har ställt sig positiva till. Regionstyrelsen får i uppdrag att i samråd med Kommittén för rättighetsfrågor och RUN se över hur Västra Götalandsregionen kan samarbeta med Samhall för att hjälpa människor att komma i arbete.

Länk till övriga beslut i regionfullmäktige: http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Pressrummet/Regionfullmaktiges-sammantraden/Tidigare-fullmaktigesammantraden/2013-04-16-Beslut-i-regionfullmaktige/

 



Kontaktperson: Frågor besvaras av regionfullmäktiges ordförande, Kjell Nordström (S), 070-530 42 96
Presskontakt: Jan Nyman, 0702-544162


Läs meddelandet som PDF