Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2014-08-20 09:30


Fritt, trådlöst internet i många av Västra Götalandsregionens lokaler


Nu kan patienter, besökare och anställda som befinner sig i Västra Götalandsregionens lokaler koppla upp sig och surfa kostnadsfritt via det trådlösa nätverket VGR Publikt.
Den nya tjänsten lanserades i slutet av maj och finns nu tillgänglig i många av Västra Götalandsregionens lokaler. VGR Publikt är till för patienter, besökare och anställda och kan användas kostnadsfritt av alla som har tillgång till mobila enheter så som bärbara datorer, smarta telefoner eller läsplattor.

Helt skilt från övriga interna nätverk

Beslutet om att öppna upp Västra Götalandsregionens befintliga gästnätverk och göra det till ett fritt nätverk, togs av regionfullmäktige i februari 2013.
– Vi måste kunna möta såväl våra invånares som verksamhetens behov och vara öppna för ny teknik. Samtidigt är det viktigt att vi värnar om säkerheten och erbjuder en säker tjänst som ligger i linje med Västra Götalandsregionens värdegrund, säger Kjell Nordström, regionfullmäktiges ordförande.  
För att minimera risken för intrång eller störningar i verksamheten, är nätverket VGR Publikt helt skilt från Västra Götalandsregionens övriga interna nätverk. Med den nya tjänsten följer också en säkerhetspolicy som tagits fram för att skydda Västra Götalandsregionens verksamheter, den personliga integriteten och för att upprätthålla god etik.

Möta användarnas behov

– Säkerhetsaspekten har varit väldigt viktig när vi sett över möjligheterna till att öppna upp vårt gästnätverk. Nu har vi en säker lösning på plats och det känns bra att vi kan möta användarnas behov av att smidigt kunna använda internet i sin vardag. Tjänsten ligger också i linje med Västra Götalandsregionens övergripande mål för IS/IT som bland annat fokuserar på enkelhet, tillgänglighet och användbarhet, säger IS/IT-direktör Göran Ejbyfeldt. 

Mer information om det trådlösa nätverket VGR Publikt



Kontaktperson: Göran Ejbyfeldt IS/IT-direktör, Västra Götalandsregionen, Tel: 0722-50 26 92, E-post: goran.ejbyfeldt@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF