Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-04-03 16:00


Nytt nummer av Regionmagasinet

Hur viktigt är ett bländande leende?


Tandblekning har blivit en del av skönhetshysterin. Och efterfrågan ökar stort även hos Folktandvården. Metoderna för tandblekning är flera och inte alltid riskfria. Regionmagasinet fokuserar i årets första nummer på tänder och tandvård. Småbarnsföräldrar får kostråd genom ett samarbete mellan folktandvård och barnavårdcentral. Fluortanten är tillbaka i modern tappning och ambulerande tandvårdsbussar söker upp barn och ungdomar i skolorna. Under våren lanseras den nya Frisktandvården som ska förbättra tandhälsan främst hos unga vuxna. Tidningen tar också upp problem och lösningar kring bland annat tandvårdsrädsla och tandlossning. Regionmagasinet delas ut i brevlådorna torsdag den 5 april.

-------------------------------------------------------------------------

Regionmagasinet (RM) är en tidning som delas ut till alla hushåll i Västra
Götaland fyra gånger om året. Kostnaden är cirka 2 kronor/tidning.
RM:s mål är bland annat att vara en ingång till - och en hjälp i - att orientera sig i regionen, både den administrativa och geografiska. Tidningen vill vara
nyttig och angelägen för läsarna/invånarna genom att orientera bland annat om regionens hälso- och sjukvård.
RM skriver dessutom om kultur, turism och utvecklingsfrågor. Ett annat mål är att vara tankeväckande genom att belysa aktuella samhällsfrågor i regionen, ge bakgrunder och förklara sammanhang. I den senaste SOM-undersökningen från Göteborgs universitet uppgav 33 procent av invånarna i Västra Götaland att de läste hela eller delar av RM.
 

 Regionmagasinet nr 1-07

 



Kontaktperson: Bettina Axelsson 0521-27 58 19
Bo Carlsson 031-63 05 96 Susanne Hillberger 031- 63 08 32


Läs meddelandet som PDF