Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-11-30 08:30


Jämställdhetspris till Västfastigheter och Nina Hautanen, Borås


Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2007 tilldelas Västfastigheter. Nina Hautanen, planeringsledare i Borås får ett hedersomnämnande.

Västfastigheter är Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltare. Motiveringen till att Västfastigheter tilldelas Jämställdhetspriset 2007 är att verksamheten på ett målmedvetet sätt vidareutvecklat och genomfört ett strukturerat och långsiktigt jämställdhetsarbete under de senaste åren. Det gäller såväl verksamhetsmål, chefsutbildningar som marknadsföring och integrering av detaljbudgeten.

Arbetet har resulterat i en betydande kunskapsspridning inom förvaltningens alla delar samt ett antal tydliga mål för förvaltningens fortsatta arbete, som är lätta att följa upp.

Nina Hautanen är planeringsledare i Borås och får ett hedersomnämnande. En av förutsättningarna för att uppnå en jämställd vård är att beställarorganisationen tar upp frågan under beställningsarbetet med utförarna och att överenskommelser tecknas med denna målsättning.

Genom ett engagerat, kunnigt och genomtänkt arbetssätt har Nina Hautanen introducerat frågan om jämställd vård, dels hos beställarna och i beställarnas primärvårdsöverenskommelser i hela Södra Älvsborg dels med Handikappverksamheten i Västra Götalandsregionen. Detta har medfört att frågan har tydliggjorts och kommit upp på agendan för det fortsatta långsiktiga beställararbetet.

Priset kommer att delas ut vid regionfullmäktiges sammanträde i Vänersborg på tisdag den 4 december.

 

Juryn består av: Karin Engdahl, ordförande PU, Conny Brännberg vice ordförande PU, Johan Assarsson regiondirektör, Ulla Samuelsson, personalstrateg och Arne Pettersson, personalstrateg.



Kontaktperson: Arne Pettersson, 0705-262827. eller Ulla Samuelsson, 0707- 630754.


Läs meddelandet som PDF