Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2006-12-21 16:30


Johan Calltorp lämnar Västra Götalandsregionen


Förre hälso- och sjukvårdsdirektören i Västra Götalandsregionen, Johan Calltorp, kommer att lämna regionorganisationen, enligt en överenskommelse mellan honom och regiondirektör Johan Assarsson.

Johan Calltorp anställdes i Västra Götalandsregionen i slutet av 1999 som hälso- och sjukvårdsdirektör i den dåvarande hälso- och sjukvårdsorganisationen. Sedan hösten 2004 har han varit tjänstledig för att leda det nationella vårdgarantiprojektet. Han har också genomfört en utredning om kunskapsbaserad ledning, styrning och utveckling för socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting.

– Johan Calltorp bidrog till att föra samman hälso- och sjukvården i den nybildade Västra Götalandsregionen. Han var med om att lägga grunden till den utvecklingsstrategi som regionfullmäktige sedan tog beslut om och som vi idag arbetar efter, säger regiondirektör Johan Assarsson.

– Hälso- och sjukvården är idag organiserad på ett annat sätt än när Johan Calltorp tog tjänstledigt. Den tjänst som han lämnade finns inte kvar, och därför känns det som ett naturligt steg att han nu lämnar organisationen, säger Johan Assarsson.

– Min tid i Västra Götalandsregionen var spännande och givande, och jag har lärt mig mycket som använts i de uppgifter jag arbetat med de senaste två åren. Min framtida verksamhet kommer att kretsa kring kunskapsfrågorna i hälso- och sjukvården, säger Johan Calltorp.

Formellt upphör Johan Calltorps anställning den 1 juli 2007. Hans avtal med Västra Götalandsregionen innebär att han får 24 månadslöner i ersättning, vilket motsvarar 2 142 000 kronor. 

 



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24
Johan Calltorp, telefon 070-832 74 90


Läs meddelandet som PDF