Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2008-03-12 10:00


Närmare 500 får feriepraktik i Västra Götalandsregionen


I år ger Västra Götalandsregionen närmare 500 gymnasieungdomar feriepraktik Praktiken syftar främst till att ungdomarna inför sina val av yrke ska få kunskap om vad det innebär att arbeta inom regionens verksamheter. Totalt satsar regionen i år drygt sju miljoner kronor för att ge ungdomarna upp till fyra veckors praktik.

För tionde året ges ett stort antal gymnasieungdomar möjlighet att praktisera inom vården. Det kommer att finnas möjlighet att praktisera inom olika arbetsområden men stora flertalet är inom vårdområdet.

- I år kommer vi att ha ett större fokus på mångfalden hos de sökande som exempelvis intresse, kön, utbildning samt etnisk och kulturell bakgrund, säger Ingrid Andrén på regionens personalstrategiska avdelning.

Årets praktikanter kommer att vara gymnasieungdomar födda 1988 till 1991. De äldre får en timlön på 75 kronor och de yngre 60 kronor. Feriepraktikanterna kommer att praktisera dagtid under juni till augusti i upp till fyra veckor.

- Ungdomarna får yrkeserfarenhet och vår förhoppning är att de ska hitta ett framtidsyrke i Västra Götalandsregionen, säger Ingrid Andrén.

I år satsar Västra Götalandsregionen 7,6 miljoner kronor på feriepraktiken. Det kommer att ge närmare 500 platser inom vården och andra områden spridda inom regionens verksamheter i Västra Götaland.


Fakta:
Feriepraktik i max 4 veckor, max 8 timmar per dag dagtid, avser gymnasieungdomar födda 1988-1991. Lön 60 resp. 75 kr per timma beroende på ålder. Sista ansökningsdag är den 8 april. Information och ansökningsblanketter finns på www.vgregion.se/feriepraktik



Kontaktperson: Ingrid Andrén, personalstrategiska avdelningen, 0521-27 53 23 eller 070-297 53 23.


Läs meddelandet som PDF