Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2010-04-08 13:00


Inbjudan – presskonferens

Nästa steg i utredningen om regionbildning Värmland – Västra Götaland


Måndagen den 12 april sammanträder den politiska styrgruppen för utredningen om regionbildning Värmland – Västra Götaland.

Vid mötet får styrgruppen ta emot en rapport från utredningens ledningsgrupp (region- och landstingsdirektörerna) som sammanfattar de utredningar som gjorts och ger en samlad bedömning som underlag för den politiska styrgruppen ställningstaganden till fortsatt process.

Utredningarna har gjorts för att utreda förutsättningarna för och konsekvenserna av en ny region. Utredningarna har handlat om helheten Värmland – Västra Götaland, både verksamhet och geografi. Medborgarnas perspektiv samt Ansvarskommitténs tidsperspektiv och utmaningar är två andra viktiga utgångspunkter.

Vi inbjuder till presskonferens, där rapporten från direktörerna presenteras. Även rapporterna från de utredningar som gjorts kommer att finnas tillgängliga i sin helhet.

Tid: måndag 12 april 2010 klockan 14

Plats: Regionens Hus, Mariestad

Det kommer att vara möjligt att delta i presskonferensen via video från Göteborg, Borås, Vänersborg och Karlstad. Anmäl gärna till undertecknad från vilken ort du vill delta i presskonferensen!

Mer information om utredningen finns på www.varmlandvastragotaland.se

Välkomna!

Kerstin Einarsson
Kommunikationsdirektör



Kontaktperson: Kerstin Einarsson, kommunikationsdirektör, Västra Götalandsregionen, 070-560 71 11.


Läs meddelandet som PDF