Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2013-01-14 15:00


Ny administrativ direktör i Västra Götalandsregionen


Bengt Säterskog har utsetts till administrativ direktör för Västra Götalandsregionen. Som sådan har han ett övergripande ansvar för bland annat den regionövergripande juridiken och beredning av politiska ärenden. Administrativa avdelningen ger service till regiondirektören, regionstyrelsen och regionfullmäktige, men även åt övriga regionkansliet och förvaltningar inom Västra Götalandsregionen.

Bengt Säterskog har ett långt förflutet inom Västra Götalandsregionen och tidigare Landstinget i Älvsborg. Han har bred erfarenhet från verksamheter inom många olika områden, exempelvis hälso- och sjukvård, regionutveckling och rättighetsfrågor.
– För mig är det viktigt att en administrativ direktör har genuin erfarenhet av att jobba i offentlig sektor, vilket Bengt Säterskog i högsta grad har. Han har också jobbat med många olika frågor och har mycket god kunskap om Västra Götalandsregionen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.  
Sedan 2010 arbetar Bengt Säterskog som utvecklingschef vid administrativa avdelningen i regionkansliet med ansvar för bland annat organisationsutveckling och förvaltningsövergripande utredningsuppdrag.
– Jag har haft förmånen att få arbeta inom många olika områden inom Västra Götalandsregionen och är stolt över och imponerad av de verksamheter som ingår i organisationen. Administrativa avdelningen har en unik ställning genom att stå mycket nära politiken. Vårt mål är att främja en god demokrati och det känns verkligen som ett stimulerande område att arbeta med, säger Bengt Säterskog.  

Bidra till en effektiv demokrati

Administrativa avdelningens uppdrag är bland annat att ge service till regiondirektören, regionstyrelsen och regionfullmäktige och att erbjuda expertstöd till övriga regionkansliet och andra förvaltningar i olika frågor.
I avdelningen, som har 26 medarbetare, ingår enheter bland annat för regionstyrelsens kansli, juridik, och säkerhet. Avdelningen ansvarar också för regionkansliets ekonomi- och HR-funktion. 
– Min ambition är lyfta fram de processer som underlättar till att politiskt styra Västra Götalandsregionen. Det finns alltid skäl att diskutera organisationens former och det finns alla skäl att bidra till en effektiv demokrati, säger Bengt Säterskog.   
Bengt Säterskog är född 1957. Hans arbetsplats är Residenset i Vänersborg. Han tillträder 11 februari och efterträder nuvarande administrativa direktören Birgit Bratt som går i pension.

Bild på Bengt Säterskog administrativ direktör



Kontaktperson: Regiondirektör Ann-Sofie Lodin 0706-32 11 65


Läs meddelandet som PDF