Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2006-12-18 09:00


Ny chef för Göteborgs Naturhistoriska Museum


Till ny chef för Göteborgs Naturhistoriska Museum har Ann Strömberg utsetts. Det är därmed en av IT-universitetets starkaste profiler som nu väljer att söka nya utmaningar. Ann Strömberg har senast arbetat med att bygga IT-universitetet på Lindholmen i Göteborg från grunden.

- Naturhistoriska är ett museum som berör väldigt många och har en viktig roll att spela här i regionen. Det är ett av de museer som barnen tycker väldigt mycket om, säger muséets nya chef Ann Strömberg.

Som chef för Naturhistoriska museet får hon också direkt personalansvar för cirka 40 anställda samt en plats i ledningsgruppen för Västarvet som arbetar med regionens natur- och kulturarvsfrågor.

Ann Strömberg har en bakgrund som doktor i kemi, med ämneslärarutbildning i praktisk pedagogik samt vidareutbildningar inom ledarskap och coaching för organisationer i förändring. Hon har för Svenska Scoutförbundet lett förbundets första stora ledarkonferens för demokrati och ledarutveckling med 700 deltagare.

- I mina två senaste roller, på IT-universitetet i Göteborg och i ledningen för Göteborg-Landvetter flygplats, har jag arbetat med utveckling och omdaning i ett större, strategiskt perspektiv med starkt omvärlds- och kundfokus. Det skall bli mycket intressant att få delta i utvecklingen inom Västarvet och tillsammans med mina medarbetare på museet vara med och förverkliga det. Jag har ett stort intresse för det naturvetenskapliga området och har forskningserfarenhet inom kemi- och miljöområdet.

Med Ann har Naturhistoriska museet fått sin första kvinnliga chef, det tog drygt 170 år, säger Hans Manneby, förvaltningschef i Västarvet. Vi har dessutom fått en viktig medspelare i vårt arbete med att förnya vår natur- och kulturarvsförvaltning till att bli en ännu bättre och tydligare regional resurs. Anns erfarenhet av att utveckla en komplex kunskapsorganisation i samspel med omvärlden är mycket intressant för oss.

Ann Strömberg tillträder sin nya tjänst den 15 januari 2007.



Kontaktperson: Hans Manneby på telefon 0521-264116 eller Ann Strömberg på telefon 031-772 48 90.


Läs meddelandet som PDF