Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-06-24 15:00


Ny chef för hälso- och sjukvårdskansliet i Göteborg utsedd


Till ny chef för hälso- och sjukvårdskansliet i Göteborg har Ralph Harlid utsetts. Han är idag en av områdescheferna vid Södra Älvsborgs Sjukhus.

Hälso- och sjukvårdskansliet i Göteborg utgör det administrativa stödet för de fem hälso- och sjukvårdsnämnderna i Göteborg samt i södra och mellersta Bohuslän. Politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnderna är medborgarnas företrädare i dialogen med sjukhus och primärvård om vilken vård invånarna ska ha tillgång till.

Ralph Harlid blir nu chef för kansliet, som har ungefär 60 anställda.
– Det är ett helt annat uppdrag än det jag har idag, i en annan del av organisationen, men någonstans har vi ändå ytterst samma mål: att ge invånarna i Västra Götaland den bästa möjliga vården utifrån de tillgängliga resurserna, säger Ralph Harlid.

Ralph Harlid är 54 år, gift, fembarnsfar och bor i Borås. Han är läkare med specialistkompetens i anestesi och intensivvård. Sedan början av 1980-talet har han arbetet på sjukhuset i Borås, bland annat som verksamhetschef, biträdande chefsläkare och nu senast som områdeschef för Opererande specialiteter respektive Medicinska specialiteter.

– Ralph Harlid har dessutom arbetat kliniskt som läkare i 20 år och har därför en gedigen praktisk erfarenhet av sjukvård, något som ger goda förutsättningar för att förstå komplexiteten i sjukvården i Göteborgsområdet, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Ralph Harlid tillträder tjänsten som chef för hälso- och sjukvårdskansliet i Göteborg den 1 oktober.



Kontaktperson: Ralph Harlid, telefon 070-816 31 00
Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24


Läs meddelandet som PDF