Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2008-05-16 15:15


Ny chef utsedd för Förvaltningen för kulturutveckling


Till ny chef för Förvaltningen för kulturutveckling inom Västra Götalandsregionen har Åsa Turesson utsetts. Hon är idag marknadschef för Broadband Services inom TeliaSonera. 
– Mitt nya jobb finns inom ett väldigt angeläget område, som det blir mycket stimulerande att få gå in i, säger Åsa Turesson.

Förvaltningen för kulturutveckling bildades 1 januari 2007 genom att verksamheterna Musik i Väst, Regionbiblioteket samt Konst- och kulturutveckling samlades i en gemensam förvaltning. Det övergripande uppdraget är att stimulera kulturlivets utveckling genom kontakter med aktörer och kommuner.

Åsa Turesson har en bakgrund som marknadschef och chef inom ett flertal olika områden inom främst Telia och Kapp Ahl.
– Det finns paralleller i mina tidigare jobb till mitt nya uppdrag. Att stimulera, locka, skapa nyfikenhet, motivera – men nu handlar det om kulturkonsumenter. Kultur har en väldigt viktig roll att fylla i vår vardag, det är ett sätt att mötas, stimuleras och att utvecklas på, säger Åsa Turesson.

Förvaltningen för kulturutveckling har ca 80 anställda på flera orter i Västra Götaland.
– Det händer mycket inom det här området, och jag hoppas att jag och mina medarbetare kan hitta nya, kreativa sätt att presentera kultur på, säger Åsa Turesson.

– I Åsa Turesson får förvaltningen en chef som är van vid att både utveckla och driva en verksamhet. För Västra Götalandsregionen är Förvaltningen för kulturutveckling ett viktigt medel för att ge tillgång till kultur över hela Västra Götaland, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Åsa Turesson är 52 år och bor i Askim. Hon tillträder tjänsten som förvaltningschef inom Västra Götalandsregionen i mitten av augusti.



Kontaktperson: Johan Assarsson, regiondirektör, telefon 070-249 17 24
Åsa Turesson, telefon 070-565 71 81


Läs meddelandet som PDF