Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2008-05-22 08:55


Ny chef utsedd för hälso- och sjukvårdskansliet i Borås


Madeleine Andersson har utsetts till Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvårdschef i Borås. Hon är idag direktör för verksamhetsområdet Affärsutveckling vid Sahlgrenska Universitetssjukhusets ledningsstab.

Hälso- och sjukvårdskansliet i Borås är det administrativa stödet för de två hälso- och sjukvårdsnämnderna för Sjuhärad respektive MittenÄlvsborg. Politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnderna är medborgarnas företrädare i dialogen med sjukhus, primärvård och enskilda privata vårdgivare om vilken vård invånarna ska ha tillgång till.

Madeleine Andersson, som är 54 år, har en lång bakgrund inom sjukvården i Göteborg, där hon framför allt har jobbat med planering och utredningar. Hon har en examen som Master of Public Health vid Nordiska Hälsovårdshögskolan. Alltsedan Sahlgrenska Universitetssjukhuset bildades 1997 har hon arbetat för sjukhusledningen och då främst med överenskommelserna med hälso- och sjukvårdsnämnderna.
– Nu byter jag perspektiv på frågorna. Det ska bli oerhört spännande att gå in i en ny roll, och jag vet att jag med mina erfarenheter kan bidra till att vidareutveckla dialogen mellan beställare och utförare, säger Madeleine Andersson.

– Madeleine Andersson är en rutinerad person som har med sig viktiga erfarenheter från ett stort sjukhus och inte minst från arbetet med beställar-utförar-processen, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Madeleine Andersson tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdschef i Borås under september.



Kontaktperson: Johan Assarsson, regiondirektör, telefon 070-249 17 24
Madeleine Andersson, telefon 031-342 36 48.


Läs meddelandet som PDF