Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2010-08-09 13:00


Ny personaldirektör i Västra Götalandsregionen


Till ny personaldirektör i Västra Götalandsregionen har Karin Odhnoff utsetts. Hon är idag personalchef i Halmstads kommun och tillträder sin nya tjänst i november.

 Karin Odhnoff

– Karin Odhnoff står för ett modernt och framåtriktat HR-arbete, något som stämmer bra med Västra Götalandsregionens utveckling som arbetsgivare, säger regiondirektör Johan Assarsson.

– Jag ser verkligen fram mot att arbeta i Västra Götalandsregionen och anta de utmaningar som finns i en stor organisation med så mångfacetterad och samhällsviktig verksamhet, säger Karin Odhnoff om sitt nya jobb.

Karin Odhnoff är 48 år och utbildad socionom. Hon bor i Åhus men jobbar sedan 2007 i Halmstads kommun som personalchef. Hon har också genomgått Toppledarprogrammet inom Sveriges Kommuner och Landsting. Tidigare har hon ett långt förflutet på olika positioner inom Kristianstads kommun, bland annat som verksamhetschef för företagshälsovården och som personalstrateg i kommunledningen.

– Jag har erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation och jag har också jobbat direkt i verksamheten, något som jag ser som nödvändigt för min nya tjänst. Framför allt ökar möjligheten att se på frågor utifrån olika perspektiv, säger Karin Odhnoff.

Inom Halmstads kommun har Karin Odhnoff bland annat varit ansvarig för arbetet med att ta fram en HR-inriktning för kommunen, ett arbete som involverat både chefer, medarbetare, politiker och fackliga organisationer.

– Jag tycker om att arbeta med breda processer, genom nätverk och med medveten kommunikation. En självklar utmaning inom Västra Götalandsregionen är naturligtvis att hantera kompetensförsörjning och att fortsatt upplevas som en attraktiv arbetsgivare, säger Karin Odhnoff.

– Som personaldirektör i Västra Götalandsregionen får Karin Odhnoff en tydlig roll i att hålla ihop personalfunktionen, som är ett ytterst viktigt kitt i det fortsatta arbetet med att utveckla ledarskap och medarbetarskap i vår organisation, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Karin Odhnoff efterträder Lena Larsson, som varit personaldirektör sedan Västra Götalandsregionen bildades 1999.

– Efter våra första år, har vi nu påbörjat utvecklingen mot en än mer sammanhållen och samarbetsinriktad organisation. Här har förstås personalfunktionen en viktig roll att spela, som stöd för verksamheten. Jag ser att Karin Odhnoff kommer att kunna ta ett tydligt ansvar i den fortsatta utvecklingen här, säger Johan Assarsson.

Högupplöst bild Karin Odhnoff...



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson, 070-249 17 24, och Karin Odhnoff, 073-380 22 40.


Läs meddelandet som PDF