Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-09-01 17:00


Ny strategisk jämställdhetssamordnare i Västra Götalandsregionen


Till ny strategisk jämställdhetssamordnare i Västra Götalandsregionen har Stina Sundberg utsetts. Hon tillträder idag, den 1 september.
– Västra Götalandsregionen har kommit långt i sitt jämställdhetsarbete och jag ser fram emot att få vara med och driva den fortsatta utvecklingen på området, säger Stina Sundberg.

Stina Sundberg är 55 år, bor i Göteborg och har ett förflutet bland annat som rektor för Kvinnofolkhögskolan i Göteborg under 20 år. Sedan 2005 har hon varit kanslichef för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation RIO.

– Jag har jobbat länge med jämställdhet, på många olika nivåer och sätt. Nu får jag jobba strategiskt på ledningsnivå i en stor organisation, det ska bli mycket spännande, säger Stina Sundberg.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt med jämställdhet på många olika sätt. Grundläggande är att jämställdhetsarbetet ska integreras i ordinarie rutiner (jämtegrering). Förra året skapades ett särskilt Kunskapscentrum för jämställd vård, för att samla kompetens för analys och verksamhetsutveckling. Jämställdhet ingår också som ett av fyra genomsyrande perspektiv i visionen för Västra Götaland, ”Det goda livet”, och Västra Götalandsregionen har varit med och utvecklat olika index för att mäta jämställdhet.

I tjänsten som strategisk jämställdhetssamordnare ingår att handlägga övergripande jämställdhetsfrågor och att företräda Västra Götalandsregionen. Stina Sundberg kommer att fungera som expert och resurs för både förtroendevalda och chefer. Tjänsten är placerad i regiondirektörens stab.

– Framgångsrikt jämställdhetsarbete kräver engagerade ledare som har kunskap. Därför har många av våra ledningsgrupper genomgått en utbildning i jämställdhetsfrågor. Stina Sundberg kommer att vara ett stöd för oss att omsätta kunskapen i handling, säger regiondirektör Johan Assarsson.

– Västra Götalandsregionen är en region med höga ambitioner. Den stora utmaningen är att få alla verksamheter att bidra till att skapa en jämställd region, säger Stina Sundberg.



Kontaktperson: Stina Sundberg, telefon 0702-62 17 23, regiondirektör Johan Assarsson, telefon 0702-49 17 24 eller stabschef Kerstin Alberius, telefon 0702-17 40 41.


Läs meddelandet som PDF