Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-12-28 14:00


Ny tf kulturchef i Västra Götalandsregionen


Från och med den 1 februari går Kenneth Orrgren in som tillförordnad kulturchef i Västra Götalandsregionen. Han kommer att vara kvar tills en ny ordinarie chef rekryterats.

I början av december slutade Kristian Berg som kulturchef för att istället övergå till andra arbetsuppgifter inom kulturområdet i Västra Götalandsregionen. Ledningen för kultursekretariatet övertogs då av biträdande kulturchefen, Annika Ottosson, i avvaktan på en mer permanent lösning.
– I samråd med kulturnämndens ordförande har jag nu bestämt att tillsätta en tillförordnad kulturchef som kan vara kvar tills en ny chef rekryterats, dock längst till och med 31 december 2010, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Kenneth Orrgren är idag ordförande i styrelsen för Göteborgs Symfoniker AB och har ett förflutet bland annat som VD för GöteborgsOperan.
– Hans uppdrag som tillförordnad kulturchef blir främst att under den här perioden upprätthålla den höga ambition som präglar Västra Götalandsregionens kulturarbete. Den handlingsplan som finns ska till exempel matchas in i den avsiktsförklaring om samarbete som Västra Götalandsregionen och Statens kulturråd tecknat. Kenneth Orrgren är en bra person att leda detta arbete, säger Johan Assarsson.

Som en följd av sitt uppdrag som tf kulturchef, kommer Kenneth Orrgren att avsäga sig uppdraget som ordförande i styrelsen för Göteborgs Symfoniker AB. Annika Ottosson återgår den 1 februari till tjänsten som biträdande kulturchef.



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24, kulturnämndens ordförande Lars Nordström, telefon 070-920 68 39, eller Kenneth Orrgren, telefon 070-523 39 35.


Läs meddelandet som PDF