Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-01-23 12:00


Nya försäkringsavtal sänker premierna med 40 procent


Västra Götalandsregionen har slutit nya försäkringsavtal för bland annat egendom, ansvar, förmögenhetsbrott, olycksfall, tjänsteresa och motorfordon. De nya avtalen, som gäller från och med första januari 2009, omfattar mer, innebär förbättrade villkor och sänkta premier med drygt 40 procent. Sänkningen motsvarar nära 12,4 miljoner kronor under tre år.

För huvuddelen av försäkringarna har Västra Götalandsregionen nu slutit avtal med försäkringsbolaget Zurich men för olycksfall och tjänsteresor har Västra Götalandsregionen valt att även sluta avtal med försäkringsbolagen IF respektive Europeiska reseförsäkringar. Avtalen gäller de tre kommande åren fram till och med 2012.

De nya avtalen har efter en upphandling förhandlats fram i samarbete med Region Skåne och Stockholms läns landsting. Sammanlagt tolv försäkringsbolag lämnade anbud i upphandlingen.

Inför upphandlingen träffade Västra Götalandsregionen, Region Skåne och Stockholms läns landsting marknadens ledande försäkringsbolag för att presentera organisationernas särart, goda risk och aktiva säkerhetsarbete.



Kontaktperson: Mats Friberg, ekonomidirektör, 0709-50 41 31. Hasse Larsson, riskmanager försäkringar, 0703-26 31 90.


Läs meddelandet som PDF