Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2010-05-31 14:00


Nytt uppdrag för servicedirektören i Västra Götalandsregionen


Från och med den 1 juni får nuvarande servicedirektören Stig Fihn uppdraget att jobba med service- och försörjningsfrågor direkt under regiondirektören i Västra Götalandsregionen.

– Vi behöver bli starkare som ägare i de här frågorna, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Servicefrågornas vikt för verksamheten markeras också i den nya politiska organisationen för Västra Götalandsregionen, som träder i kraft i och med den nya mandatperioden. Ett särskilt ägarutskott etableras, för att bland annat behandla övergripande IT- och inköpsfrågor samt utvecklingen av serviceverksamheterna i allmänhet.

– Därför vill jag redan nu förstärka min ledningsorganisation för att långsiktigt och strategiskt kunna jobba med de här frågorna. Och jag är glad att Stig Fihn med sina erfarenheter från både hälso- och sjukvården och från serviceverksamheterna vill åta sig det uppdraget, säger Johan Assarsson.

Regionservice är Västra Götalandsregionens interna serviceleverantör inom inköp och upphandling, materialförsörjning, transporter, tvätteri, administration, tryckeri, hjälpmedel, IT och telefoni, städ, vaktmästeri och måltider. Förvaltningen bildades 16 juni 2006 och har 3 800 anställda. 

– De tjänster som Regionservice hanterar är oerhört väsentliga för att Västra Götalandsregionen ska klara sitt uppdrag. Tanken med att bilda en gemensam förvaltning är att kunna vara ännu mer kostnadseffektiv, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Stig Fihn ledde arbetet med att forma den nya förvaltningen Regionservice, och har varit servicedirektör sedan 2005. Tidigare har han bland annat varit sjukhusdirektör i NU-sjukvården.

– För min del ser jag det här som ett naturligt steg att ta. I båda mina tidigare roller har jag ibland saknat en tydlig ägarrepresentant i servicefrågorna och det är den rollen jag nu kommer att få, säger Stig Fihn.

Tillförordnad servicedirektör till och med november månad blir nu Erik Hallberg, som är utvecklingscontroller inom Regionservice. Han har tidigare bland annat varit förvaltningschef för Tvätteriet Alingsås, en verksamhet som numera ingår i Regionservice.

Rekryteringen av en ny, permanent servicedirektör påbörjas omgående.



Kontaktperson: För ytterligare kommentarer, kontakta regiondirektör Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24,
Stig Fihn, telefon 070-539 53 92 eller Erik Hallberg, telefon 070-840 18 57.


Läs meddelandet som PDF