Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-06-10 13:00


Premiär för webb-TV från regionfullmäktige


Regionfullmäktiges sammanträde den 11-12 juni kommer att sändas via så kallad webb-TV. Under mötet kan alla som sitter vid en dator följa debatten om bland annat nästa års budget via både ljud och bild.

Redan i februari i år genomfördes en provsändning. Denna utvärderades och vissa förbättringar har gjorts för att säkra kvaliteten. Fullmäktigemötet under måndag och tisdag blir den riktiga premiären för sändningarna. Webb-TV blir ett komplement till radiosändningarna.

- Vi vill göra regionfullmäktige mer tillgängligt för invånarna. Radiosändningarna kommer att fortsätta men nu får alla med dator möjlighet att också se debatten, säger regionfullmäktiges ordförande Hans Aronsson.

Sändningen av webb-TV görs i samarbete med Falköpings Närradioförening. Det innebär att kommentarerna i närradion även kommer att leda tittarna som ser på webb-TV. Föreningen är upphandlad för sändningar av fullmäktiges samtliga sammanträden i ett år. Under tiden kommer sändningarna att utvärderas inför en planerad upphandling på längre tid.

- Vi vill levandegöra regionfullmäktige och försöka öka intresset för det forum där besluten tas som styr vår sjukvård och påverkar utvecklingen i Västra Götaland, säger Hans Aronsson.

Via Västra Götalandsregionens webbsida www.vgregion.se/rf når man länkarna till sändningen som startar strax före mötet. Sändningarna kommer sedan att finnas tillgängliga, indexerade efter ärendena, på Västra Götalandsregionens webb.

- Vi är medvetna om att det kommer att ta tid innan vi kan nå många tittare. Men med radiosändningarna och webb-TV, både med direktsändning och möjlighet att se hela eller delar av sammanträdet i efterhand, ökar vi tillgängligheten rejält. En större tillgänglighet ser jag som en viktig demokratifråga, säger regionfullmäktiges ordförande Hans Aronsson.



Kontaktperson: Ordförande Hans Aronsson, 0705-31 32 01.


Läs meddelandet som PDF