Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-03-27 13:30


Inbjudan till pressträff på sjukvårdsrådgivningen


1177 – nytt nummer till uppgraderad sjukvårdsrådgivning

Den 1 april införs det nationella kortnumret 1177 i Västra Götalandsregionen. Sjukvårdsrådgivningarna Fyrbodal, Skaraborg, Södra Älvsborg och Göteborg byter då telefonnummer till 1177 samtidigt som Västra Götalandsregionens vårdportal på internet uppgraderas och byter adress till www.1177.se/vgregion. Under året kommer ytterligare en rad åtgärder att genomföras med syfte att höja servicegraden och öka invånarnas tillgänglighet till vården.

För att berätta mer i detalj om vad detta innebär och hur det kommer att fungera, bjuder vi nu in till pressträffar på sjukvårdsrådgivningarna i Uddevalla, Skövde och Göteborg.

Vi kommer vi även att visa hur sjukvårdsrådgivningen på telefon fungerar. Varje dag får i snitt fler än 1800 personer hjälp via Västra Götalandsregionens sjukvårdrådgivningar. Vem är de pratar med? Vilka speciella krav ställs på sjuksköterskor som aldrig ser sina patienter utan bara har en röst i telefon att arbeta med? Vilka är de vanligaste orsakerna till att folk ringer?

Dessutom kommer vi att visa hur vårdportalen är uppbyggd och bland annat berätta om vem som använder den, vilka sidor som är mest besökta och vilka är de nya funktionerna är.

Platser:

  • Sjukvårdsrådgivningen Skaraborg
    Gamla Kungsvägen 54 (Primärvårdskontoret Skövde)
    Skövde
    Karta Skövde
  • Sjukvårdsrådgivningen Göteborg
    Kaserntorget 11 A (Vårdcentralen Kungshöjd)
    Karta Göteborg
  • Sjukvårdsrådgivningen Fyrbodal
    Silentzvägen 4
    Uddevalla
    Karta Uddevalla

Tid för samtliga:

10:00, onsdag 1 april (nej, inget skämt)

Medverkande:

Representanter för sjukvårdsrådgivningen, vårdportalen samt Västra Götalandsregionens 1177-projekt. På pressträffen i Göteborg medverkar även chefen för sjukvårdsrådgivningen i Södra Älvsborg.

 

Välkomna!



Kontaktperson: Mikael Rosengren, presstjänsten, 0702-60 64 02


Läs meddelandet som PDF