Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2013-09-09 16:44


Regionöverenskommelse för social ekonomi – viktiga steg tas på konferens i Ljungskile


Västra Götalandsregionen och representanter för den sociala ekonomin arbetar för ökad samverkan. Ett viktigt steg i detta arbete blir en konferens som äger rum på Ljungskile folkhögskola den 17 september.

–Syftet med överenskommelsen är att vi tillsammans skall arbeta med vår välfärd. Det behövs en mångfald och nya metoder för att lösa nya frågeställningar och här kan social ekonomi verkligen komma med nya sätt. Det handlar om att få in ny kunskap och i grunden är det en demokratifråga, med fler människor som ges möjlighet att påverka och komma till tals, säger de båda processledarna Camilla Olsson, för social ekonomi, och Birgitta Adler, för Västra Götalandsregionen.

Den sociala ekonomin är ett begrepp som ligger nära det som också kallas den ideella sektorn och innefattar organisationer som styrs av allmännytta eller medlemsnytta och inte främst ekonomisk vinst. Exempel på viktiga aktörer inom den sociala ekonomin är exempelvis idrottsföreningar, trossamfund och studieförbund.

Sedan 2011 har företrädare för den sociala ekonomin och Västra Götalandsregionen arbetat med att nå fram till en överenskommelse för att hitta effektivare sätt att samarbeta och ge varandra ett ömsesidigt inflytande över verksamheterna.

Som ett viktigt steg i detta arbete arrangeras en konferens på Ljungskile folkhögskola den 17 september av representanter för Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin. På konferensen kommer innehållet i överenskommelsen diskuteras och även dess betydelse.

Läs mer om vad konferensen innehåller och hur du kan följa delar av den via digital sändning på länken nedan: http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Om-Vastra-Gotalandsregionen/Aktuella-projekt/Overenskommelse-social-ekonomi/

Är du aktiv inom den sociala ekonomin så tror vi att det kan vara värdefullt för både dig och oss att du tar del av konferensen och de kommande arrangemang, informations- och dialogtillfällen som kommer utgöra det fortsatta arbetet med frågan. Tveka inte att ta kontakt med synpunkter och frågor!

Kontaktperson för frågor om konferensen i Ljungskile och Västra Götalandsregionens arbete med överenskommelsen för social ekonomi: Camilla Olsson, Coompanion Fyrbodal 070-260 20 69 camilla.olsson@coompanion.se



Kontaktperson: Birgitta Adler, Västra Götalandsregionen, 033-17 48 98, 076-100 46 68, birgitta.adler@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF