Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-10-11 15:00


Social ekonomi i Regionmagasinet


Kan kaninhoppning, jympa och discodans ge fler jobb och ökad tillväxt?
Ja, faktiskt. Ju mer människor är engagerade i frivilliga organisationer och föreningar desto bättre fungerar demokratin. Och den kreativitet som föds i föreningslivet leder inte sällan till företagande. I detta nummer av Regionmagasinet får du möta några av dem som skapat jobb åt både sig själva och andra genom olika typer av föreningar.
Regionmagasinet nr 3 2007 handlar om social ekonomi. I Västra Götalandsregionen finns ett program som stöttar den sociala ekonomin, något som saknar motsvarighet i Sverige. Den sociala ekonomn ger fler jobb och ökad tillväxt. Dessutom får den människor att må bra genom gemenskap och möjlighet till en meningsfull fritid.
Att den sociala ekonomin är mycket viktig för samhällets tillväxt och välmående är troligtvis ganska okänt hos gemene man. Inte minst bland de föreningsaktiva. Men den här tidningen vill vi lyfta fram den sociala ekonomins betydelse och visa på den enorma bredd som sektorn har. Vi vill synliggöra de människor som jobbar på sin lilla kant utan att varken de själva eller andra är medvetna om den insats de gör för hela Västra Götaland. 

Regionmagasinet delas ut till alla hushåll i Västra Götaland fredag 12 oktober.
 

...................................................................................................

Regionmagasinet delas ut till alla hushåll i Västra Götaland fyra gånger om året. Kostnaden är cirka 2 kronor/tidning.
I den senaste SOM-undersökningen från Göteborgs universitet uppgav 33 procent av invånarna i Västra Götaland att de läste hela eller delar av RM.



Kontaktperson: Bettina Axelsson, chefredaktör, 0521 -27 58 19, 0705 50 68 16


Läs meddelandet som PDF