Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2006-10-12 12:00


Nytt nummer av Regionmagasinet

Strålande utsikter för turismen i Västra Götaland


I årets tredje nummer av Regionmagasiet tittar vi närmare på turismen i Västra Götaland. Turismen är den näring som växer snabbast just nu. Exportinkomsterna från turismen överstiger många av de stora industribranscherna och sysselsätter 21 000 personer. Många av dom är småföretagare som var och en bidrar till den bild av Västra Götaland som besökarna tar med sig hem efter sin vistelse här.

RM  delas ut i brevlådorna den 12 oktober.

----------------------------------------------------------------------

Regionmagasinet (RM) är en tidning som delas ut till alla hushåll i Västra Götaland fyra gånger om året. Kostnaden är cirka 2 kronor/tidning.
RM:s mål är bland annat att vara en ingång till - och en hjälp i - att orientera sig i regionen, både den administrativa och geografiska. Tidningen vill vara nyttig och angelägen för läsarna/invånarna genom att orientera bland annat om regionens hälso- och sjukvård.
RM skriver dessutom om kultur, turism och utvecklingsfrågor. Ett annat mål är att vara tankeväckande genom att belysa aktuella samhällsfrågor i regionen, ge bakgrunder och förklara sammanhang. I den senaste SOM-undersökningen från Göteborgs universitet uppgav 33 procent av invånarna i Västra Götaland att de läste hela eller delar av RM.


 



Kontaktperson: Bettina Axelsson vik chefredaktör tel: 0521-27 58 19
Bo Carlsson 031-63 05 96


Läs meddelandet som PDF