Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2010-11-03 10:15


Thomas Wallén utsedd till ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus


Till ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus har utsetts Thomas Wallén. Thomas Wallén, 52, är sedan 2006 sjukhusdirektör för Frölunda specialistsjukhus. Han är läkare och specialist i geriatrik och allmän internmedicin. Han har tidigare bl a varit verksamhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

 – Jag är mycket glad över att kunna utse Thomas till ny direktör för Södra Älvsborgs Sjukhus, säger regiondirektör Johan Assarsson. Han har drivit ett mycket framgångsrikt kvalitetsutvecklingsarbete på Frölunda Specialistsjukhus och står för ett modernt och personligt ledarskap.

– Jag är naturligtvis mycket glad över det här uppdraget, säger Thomas Wallén. Södra Älvsborgs Sjukhus har ett gott rykte och många engagerade medarbetare som bedriver sjukhusvård av mycket hög kvalitet – i vissa fall i den absoluta framkanten. Sedan flera år har man drivit ett metodiskt och medvetet kvalitets- och processutvecklingsarbete utgående från patientens behov. Man har också på ett utmärkt sätt arbetat med tillgängligheten till vården och därigenom kunnat ge patienterna vård och behandling inom vårdgarantin.

Thomas Wallén tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2011.

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper inom Västra Götalandsregionen och består av de bägge sjukhusen i Borås och Skene. SÄS bedriver
länssjukvård inom alla specialiteter och viss regionsjukvård inom onkologi och strålbehandling.

Sjukhusen betjänar ca 274 000 invånare, har drygt 30 000 vårdtillfällen per år och cirka 4000 medarbetare.

Thomas Wallén. Bilden fri för publicering. Klicka på bilden för högupplöst.



Kontaktperson: Johan Assarsson, regiondirektör, 0702 – 49 17 24.
Thomas Wallén, sjukhusdirektör, 0736 – 25 49 99.


Läs meddelandet som PDF