Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2007-01-22 14:00


Tjugosex miljoner till åttiotre forsknings- och utvecklingsprojekt


Åttiotre regionala forsknings- och utvecklingsprojekt i Västra Götalandsregionen får dela på 26 miljoner kronor. Utöver de medicinska landvinningar som forskningen i sig kan ge, skall verksamheten bidra till att höja kompetensen hos den sjukvårdspersonal som medverkar och till att stimulera och stödja en kunskapssökande attityd i sjukvården.

I förlängningen kommer detta patienterna till gagn genom t ex nya och förbättrade behandlingsmetoder, ökad kvalitet i omhändertagande och bättre omvårdnad. Dessutom syftar bidragen till att intensifiera FoU-samverkan mellan geografiskt spridda enheter i regionen, något som också förväntas underlätta samarbetet mellan vårdpersonalen i det vardagliga arbetet.

Västra Götalandsregionen ger årligen bidrag till regiongemensam patientnära forskning. I årets ansökningsomgång inkom 147 ansökningar. Av de 83 projekt som nu har beviljats bidrag är 42 nya och 41  projekt som beviljas ytterligare medel för att fortsätta sitt arbete. Forskningsprojekten får dela på 26 miljoner kronor.

De projekt som beviljats bidrag representerar tillsammans trettio olika medicinska specialiteter. Projekt, projektledare, projektledarens arbetsplats och bidragsbelopp redovisas i bifogad förteckning. För en stor del av projekten är projektledaren verksam inom SU, men i samtliga fall finns en eller flera medsökande vid andra enheter i regionen.

Förteckning över projekt som beviljats bidrag för 2007

Läs ansökningarna här www.fou.nu/is/vgregion.  
Där finns även adresser till projektledare och medsökande.

 



Kontaktperson: För frågor/ytterligare upplysningar kontakta respektive projektledare.
För mer allmänna frågor, kontakta bitr hälso- och sjukvårdsdirektör Peter Lönnroth, tel 031-63 05 70, Rune Andersson, ordf i granskningskommittén, tel. 0500-431137, Birgitta Bryngelsson, administratör, tel. 031-63 06 92


Läs meddelandet som PDF