Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2010-02-03 12:30


Utvecklingsdirektör tillsatt i Västra Götalandsregionen


Ingela Tuvegran
Pressbild

Ingela Tuvegran
Pressbild

Ingela Tuvegran har utsetts till utvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen.
– Ingela Tuvegran har drivit ett framgångsrikt utvecklingsarbete vid Södra Älvsborgs Sjukhus och kan med sin kompetens och erfarenheter stärka det regionövergripande utvecklingsarbetet, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Västra Götalandsregionen är en kunskapsintensiv organisation, där utvecklingsfrågorna spelar en central roll.
– Det finns ett behov av att ytterligare stärka de regiongemensamma insatserna på utvecklingsområdet. Därför har jag beslutat inrätta en ny tjänst som utvecklingsdirektör, för att hålla ihop arbetet, säger regiondirektör Johan Assarsson.

I utvecklingsdirektörens ansvar ligger bland annat att ta ett samlat grepp på flera olika utvecklingsfrågor, så att insatserna skapar effektivitet i arbetsformer och arbetsorganisation och blir till mesta möjliga nytta för användarna.
– Verksamhetsutveckling får en allt större betydelse för en organisation som vår. Vi investerar idag både pengar och personresurser i ett stort antal verksamhetsutvecklingsprojekt, och jag vill se en sammanhållen strategi för hela verksamheten, för att få ut mesta möjliga nytta av de insatser som görs, säger Johan Assarsson.

Ingela Tuvegran har varit sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus – som omfattar sjukhusen i Borås och Skene – sedan år 2000. SÄS har successivt gått över till en processorienterad organisation, som bland annat innebär ökade möjligheter till systematiskt och kontinuerligt förbättringsarbete. Och om bara ett par veckor invigs en ny vårdbyggnad som är planerad och utformad med utgångspunkt ifrån patientens behov av integritet och kontinuitet.
– En stark drivkraft hos mig är att ge patientperspektivet ett ökat genomslag i vården. Genom åren har jag sett att här finns vinster att göra om vi jobbar bättre tillsammans och delar våra erfarenheter i hela regionen. Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag, säger Ingela Tuvegran.

Ingela Tuvegran tillträder tjänsten som utvecklingsdirektör i regiondirektörens stab den 1 mars. En tillförordnad sjukhusdirektör ska utses för Södra Älvsborgs Sjukhus och rekryteringen av en ny sjukhusdirektör inleds omgående.



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson, 070-249 17 24. Ingela Tuvegran, 070-588 99 68.


Läs meddelandet som PDF