Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2012-12-19 15:00


Västra Götalandsregionen får ny ekonomidirektör


Till ny ekonomidirektör för Västra Götalandsregionen har Joakim Björck utsetts. Han kommer närmast från Mölnlycke Healthcare AB, där han varit global ekonomidirektör för divisionen för operationsmaterial.

–Joakim Björck har lång erfarenhet från näringslivet, bland annat som ekonomichef och controller framför allt inom medicintekniksektorn. Han har en erfarenhet som är viktig i vår organisation där han ska komplettera den kunskap som finns om offentlig sektor, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Joakim Björck har tidigare arbetat inom bland annat Baxter Medical AB, Baxter Healthcare SA i Schweiz och nu senast alltså för Mölnlycke Healthcare AB, med säte i Göteborg.

Efter många år som ekonom inom det privata näringslivet mestadels som leverantör till sjukvården ville jag pröva på något nytt. Jobbet spänner över många viktiga områden såsom sjukvård, kommunikation och kultur som är väsentliga för oss alla. Ser fram emot att skapa mervärde för invånarna i regionen på ett effektivt sätt med de resurser vi har och att kunna använda mina tidigare erfarenheter från industrin"

–Ekonomidirektören har en nyckelroll i vår organisation och i det stabsteam som nu finns för ledning och styrning. Joakim har jobbat mycket med ekonomistyrning och olika styrmodeller, han har drivit kvalitetsprojekt och flera omfattande förändringsprojekt, ofta med fokus på värdeskapande, något som också ligger rätt i tiden för Västra Götalandsregionens utveckling, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Joakim Björck är 50 år. Han tillträder sin nya tjänst den 1 februari och efterträder då Mats Friberg, som efter 14 år begärt att få lämna ekonomidirektörstjänsten.

 



Kontaktperson: Regiondirektör Ann-Sofie Lodin 0706-32 11 65


Läs meddelandet som PDF