Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2008-01-02 08:30


Fria tandvården förlängs

Västra Götalandsregionen satsar på tandvården för barn och ungdom


Den fria barn- och ungdomstandvården förlängs med två år. Det är innebörden av det beslut som fattats i Västra Götalandsregionen, och som började gälla vid nyåret. Införandet sker successivt på så sätt att de som fyller 20 år 2008 kommer att fortsätta i den fria barn- och ungdomstandvården till och med det år de fyller 21 år. För att informera om satsningen genomför Västra Götalandsregionen nu en informationskampanj

- Alla som fyller 20 år under 2008 kommer att få en folder hem de närmsta dagarna, berättar tandvårdschef Ann-Marie Olhede.

Den fria tandvården innebär att barn- och ungdomar kostnadsfritt kan vända sig till en valfri tandläkare i Västra Götaland, oavsett om det handlar om folktandvården eller en privat klinik.

- Det är vanligt att man flyttar hemifrån i 20-årsåldern och kanske flyttar man till en annan ort för att jobba eller studera. Då vet vi att många tyvärr inte prioriterar att fortsätta att gå till tandläkaren. Och efter bara några år kan det dyka upp problem med tänderna som blir dyra att åtgärda, säger Ann-Marie Olhede.

Foldern som skickas ut finns även på www.vgregion.se



Kontaktperson: Ann-Marie Olhede, tandvårdschef, tfn 0761 - 16 9001,
Bengt Karlsson, tfn 031 - 63 08 98


Läs meddelandet som PDF