Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2013-02-26 13:57


Västra Götalandsregionen till Almedalen


Även i år kommer Västra Götalandsregionen att medverka under Almedalsveckan i Visby. Det beslutade regionstyrelsen på tisdagen.
– Arenan är viktig för att lyfta frågor som är angelägna för Västra Götaland och för att profilera Västra Götalandsregionen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Som ett led i Västra Götalandsregionens varumärkesarbete pågår ett arbete som syftar till att förtydliga de frågor och sakområden som bör lyftas fram under 2013 för att profilera Västra Götalandsregionen. I arbetet ingår att definiera vilka arenor som är viktiga att finnas med på.

Gemensamma intressen

En viktig plats är Visby och Almedalsveckan, som i år genomförs 30 juni-7 juli, där en västsvensk arena finns för andra året.
– Västra Götalandsregionen samarbetar med andra västsvenska aktörer, eftersom vi har gemensamma intressen i flera frågor, förklarar Ann-Sofi Lodin.

Regionstyrelsen tog på tisdagen beslut om att Västra Götalandsregionen medverkar i Almedalsveckan 2013 med en samlad insats för att profilera regionen, och att 450 000 kronor avsätts för projektet. Summan inkluderar bland annat medverkan i den Västsvenska arenan (250 000 kronor), gemensamt kommunikations- och pressarbete och teckentolkning av samtliga seminarier.

Samma nivå som förra året

De berörda verksamheter som medverkar svarar för sina egna kostnader för exempelvis resor, boende och eventuella aktiviteter i samband med seminarierna. Utgångspunkten är att insatserna i Almedalen 2013 personellt och kostnadsmässigt ligger i nivå med 2012 års insats, då den totala kostnaden blev cirka 972 000 kronor.

De sakområden som Västra Götalandsregionen lyfter fram i Almedalen i år är bland annat vikten av jämlik hälsa, patientens delaktighet, hälsofrämjande vård och Life Science.



Kontaktperson: Regiondirektör Ann-Sofi Lodin 0706-32 11 65
Presskontakt: Jan Nyman 0702-54 41 62 och Bettina Axelsson 0705-50 68 16.


Läs meddelandet som PDF