Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2008-12-02 14:40


Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2008


För att stimulera medarbetare och verksamheter till kreativitet och initiativ för jämställdhet delar Västra Götalandsregionen för sjunde året i rad ut jämställdhetspriset. För första gången delas priset ut till en enskild person. Priset, på 25 000 kronor, har i år tilldelats Mariannne Hall-Angerås vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Priset delades ut av Karin Engdahl, personalutskottets ordförande, och regionfullmäktiges ordförande Hans Aronsson, i samband med regionfullmäktiges sammanträde på tisdagen i Vänersborg.

Motivering till Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2008

Marianne Hall-Angerås har under hela sin yrkesverksamma karriär målmedvetet verkat för en ökad jämställdhet inom sin verksamhet kirurgi. Marianne är och har varit en förebild och mentor för unga, såväl kvinnliga som manliga, läkare.
På sin arbetsplats på Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra har hon lyckats med att skapa en jämn könsfördelning bland de yngre läkarna inom ett område som av tradition är och har varit mycket mansdominerad.
Marianne är, genom sina speciella arbetsinsatser, en person som har gjort skillnad!

Hedersomnämnande

I samband med jämställdhetspriset har Västra Götalandsregionen vid några tillfällen även valt att lämna ett hedersomnämnande till en person som har gjort något utöver det vanliga inom jämställdhetsområdet. I år lämnar Västra Götalandsregionen ett hedersomnämnande till Marianne Melkersson vid regionkansliet. Marianne Melkersson är läkare och har bland annat tidigare varit sjukhusdirektör för Kungälvs sjukhus.

Motivering för hedersomnämnandet

Marianne Melkersson har, på ett inspirerande sätt, under hela sin yrkesverksamma karriär arbetat för ett jämställt arbetsliv och en jämställd verksamhet.
Genom de senaste årens engagerade och kreativa arbetsinsats, som central jämställdhetssamordnare, har Marianne lyckats få genomslag för jämställdhetsfrågorna i hela Västra Götalandsregionen. Detta har bl.a. lett till att regionen lyfts fram som ett föredöme och ett gott exempel bland offentliga arbetsgivare.

Pressbilder

Jämställdhetspristagaren Mariannne Hall-Angerås

Pressbild

Mariannne Hall-Angerås mottar jämställdhetspriset av regionfullmäktiges ordförande Hans Aronsson.

Pressbild

Jämställdhetspristagaren Mariannne Hall-Angerås.

Pressbild



Kontaktperson: Karin Engdahl, regionråd och personalutskottets ordförande, 0709-10 29 07.
Hans Aronsson, regionfullmäktiges ordförande, 0705-31 32 01

Arne Pettersson, personalstrategiska avdelningen, 0705-26 28 27.
Niclas Samsioe, presstjänsten, 0706-98 06 35


Läs meddelandet som PDF