Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2006-12-13 15:30


Nytt nummer av Regionmagasinet

Vatten är huvudsaken


Torsdag 14 december delas Regionmagasinet nummer 4 2006 ut i brevlådorna. Där kan man bland annat läsa om hur vattnet hotar att dränka flera västsvenska städer. Vi berättar också om flaskvattnet, en dyrbar historia för både plånboken och miljön, den fantastiska kosterfjorden som är ett världshav i miniatyr, musslor som reningsverk och mycket mer som har med vatten att göra.
I Västra Götalandsregionen har vattenfrågorna funnits med i miljöarbetet sedan starten. Mycket har gjorts och görs i form av stöd och samarbete med andra för att Västra Götaland ska ha bra vatten både nu och i framtiden.
--------------------------------------------------------------------------

Regionmagasinet (RM) är en tidning som delas ut till alla hushåll i Västra
Götaland fyra gånger om året. Kostnaden är cirka 2 kronor/tidning.
RM:s mål är bland annat att vara en ingång till - och en hjälp i - att orientera sig i regionen, både den administrativa och geografiska. Tidningen vill vara
nyttig och angelägen för läsarna/invånarna genom att orientera bland annat om regionens hälso- och sjukvård.
RM skriver dessutom om kultur, turism och utvecklingsfrågor. Ett annat mål är att vara tankeväckande genom att belysa aktuella samhällsfrågor i regionen, ge bakgrunder och förklara sammanhang. I den senaste SOM-undersökningen från Göteborgs universitet uppgav 33 procent av invånarna i Västra Götaland att de läste hela eller delar av RM.

Läs senaste numret här



Kontaktperson: Bettina Axelsson 0705 50 68 16
Bo Carlsson 0705 69 51 66


Läs meddelandet som PDF