Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-03-17 13:19


Vinnare av franskt innovationspris besöker Västra Götalandsregionen


Mellan den 21 och 24 mars får Göteborg besök av pristagare från Hälso- och sjukvårdens värld i Frankrike. Det franska konsultföretagen Altran och Cercle Santé Société (CSS) i Frankrike har instiftat ett pris för att främja innovation och kvalité i den dagliga vården. Vinnarna ska åka på en fyradagars studieresa till Sverige, som de betraktar som pionjär och förebild inom många hälso- och sjukvårdsområden.

Vinnaren för 2010 är CREBEN, ett projekt grundat av professor Jean-Yves Gauvrit och professor Michel Nonent, radiologexperter i Rennes och Brest.
De har skapat ett kommunikationssystem för diagnoser inom neuroradiologi i Bretagne-regionen. Här har varje röntgenläkare vid behov av brådskande specialistbedömning möjlighet att få ett yttrande från specialister i neuroradiologi inom 15 minuter.

Altran är ett av Europas ledande konsultföretag inom IT, teknik och management med drygt 17000 medarbetare världen över. Cercle Santé Société (CSS) bildades 2005 med målsättningen att främja den offentliga debatten om organisation och ekonomi inom hälsa och sjukvård. Organisationen består av läkare, ekonomer, sociologer och vårdpersonal.

Pristagarna kommer att få träffa företrädare för Västra Götalandsregionen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska Science Park och ett innovationsföretag inom regionen. Förhoppning finns om goda möjligheter att få byta värdefulla erfarenheter som kan leda till fortsatta kontakter över landsgränserna.

- Det är förstås mycket hedrande och stimulerande för oss att förstapriset i en nationell innovationspristävling inom hälso- och sjukvården i Frankrike är en studieresa till just Västra Götalandsregionen, säger Robert Sinclair, medicinsk rådgivare på Hälso- och sjukvårdsavdelningen inom Västra Götalandsregionen.



Kontaktperson: Robert Sinclair, medicinsk rådgivare på Hälso- och sjukvårdsavdelningen tel: 0736-601500
Petra Prenninge, Informatör på Västra Götalandsregionen tel: 0709-589 757


Läs meddelandet som PDF