Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2007-08-30 09:00


;kultur och Regionmagasinet nominerade till olika priser


Två publikationer från Västra Götalandsregionen har nominerats till nationella priser. Regionmagasinet nomineras för tredje året i rad och ;kultur, som vann förra året, har åter nominerats.

Det regionala kulturmagasinet ;kultur har nominerats till Svenska Publishingpriset 2007 i kategorin Infomagasin. ;kultur fokuserar på det rika kulturlivet i Västra Götaland och på hur kulturen fungerar som regional utvecklingskraft i regionen. Flera av de verksamheter som finansieras av kulturnämnden presenteras i magasinet som skildrar allt från inspelningen av filmen om Arn i Varnhem till regionens internationella utbyte med Querétaro i Mexiko.

I kategorin Medborgartidningar har Västra Götalandsregionens hushållstidning, Regionmagasinet, nominerats. Tidningen tar under temaområden upp aktuella ämnen för regionens hela verksamhetsområde, det vill säga både hälso- och sjukvårdsfrågor och tillväxt- och utvecklingsfrågor. Regionmagasinet kommer ut fyra gånger per år till alla hushåll i Västra Götaland och det är nummer 2-2006 som handlar om funktionshinder och delaktighet som nominerats.

Svenska Publishingpriset delas ut av Populär kommunikation, www.popkom.se
Vinnarna tillkännages vid en gala i Stockholm den 18 oktober.

;kultur har också nominerats till Svenska Designpriset 2007 i kategorin Information. Prisceremonin äger rum den 11 oktober 2007, www.batteri.se

;kultur har producerats av Kultursekretariatet, Västra Götalandsregionen i samarbete med Anders Franck (redaktör och projektledare) samt Bergström & Co, Magnus Bergström (AD) och Albert Wiking (fotograf).

Regionmagasinet ges ut av Västra Götalandsregionen och har producerats i samarbete med ETC, Bettina Axelsson (chefredaktör), Västra Götalandsregionen, Chi Tsai (layout), ETC.



Kontaktperson: Anders Franck, redaktör och projektledare ;kultur 0708-55 50 90. Ylva Gustafsson, kultursekretariatet, 0709-74 71 22. Bettina Axelsson, redaktör Regionmagasinet, 0705-50 68 16.


Läs meddelandet som PDF