Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-03-16 10:00


500 får chans till feriepraktik i Västra Götalandsregionen


För 13:e året i rad erbjuder Västra Götalandsregionen sommaren 2011 feriepraktik till cirka 500 gymnasieungdomar. Praktiken syftar till att ge kunskap om regionens verksamhet, öka intresset för bland annat vården och medverka till medvetna yrkesval.
 
– Västra Götalandsregionen satsar 7,6 miljoner i år på att ungdomar ska få både yrkeserfarenhet och kunskap om våra verksamheter. Vår förhoppning är att de ska hitta ett framtidsyrke hos oss, säger Ingrid Andrén på personalstrategiska avdelningen vid regionkansliet.
 
I år är gymnasieungdomar födda 1991-1994 välkomna att söka feriepraktik hos Västra Götalandsregionen. Praktiken pågår max fyra veckor under juni till augusti. Den är upp till åtta timmar om dagen och är förlagd till dagtid. Ersättningen är 75 kronor i timmen. Praktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom sjukvård och serviceverksamhet, men även inom andra yrkesområden.
 
– Vi ser gärna en mångfald bland de sökande säger Ingrid Andrén och fortsätter;
– Olikheter i intressen, kön, utbildning, etnisk och kulturell bakgrund med mera berikar vår organisation, och främjar en positiv utveckling inom våra verksamheter. Vi kan också fortfarande bli mer jämställda i många verksamheter.
 
Den som söker feriepraktik hos Västra Götalandsregionen ska vara folkbokförd i länet och inte haft feriepraktik tidigare inom regionens verksamheter.
 
Sista ansökningsdag är den 15 april. Mer information om feriepraktik och ansökningsblanketter finns på www.vgregion.se/feriepraktik.



Kontaktperson: Ingrid Andrén, personalstrategiska avdelningen, tfn: 0521-27 53 23 eller 070-297 53 23


Läs meddelandet som PDF