Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2015-04-01 12:00


Anders Ahlström ny förvaltningschef för folkhögskolorna



Anders Ahlström har utsetts till ny förvaltningschef för folkhögskolorna, där han varit tillförordnad sedan i februari 2013.

-  Anders Ahlström har gedigen erfarenhet av lärande och ledarskap. Sedan 2008 arbetar han inom Västra Götalandsregionen, vilket gör att han är väl insatt i hur vår organisation fungerar. Öppen för nytänkande har Anders lett arbetet med att skapa en gemensam organisation för våra folkhögskolor, där vi bättre tar vara på gemensamma resurser och har en bättre samverkan mellan folkhögskolorna och de övriga förvaltningarna, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.
Anders Ahlström har tidigare varit verksam både som lärare och rektor i många år och inom flera olika skolformer. Bland annat har han varit rektor på Grebbestads folkhögskola.
– I Anders Ahlström får vi en förvaltningschef som är trygg i sitt ledarskap och har modet och viljan att anta utmaningar. Under sin tid som tillförordnad har han på ett lyhört sätt utvecklat verksamheten tillsammans med medarbetarna, säger regionutvecklingsdirektör Fredrik Adolfsson.
– Inom våra folkhögskolor finns en fantastisk potential och stort engagemang. Jag ser fram emot att få fortsätta driva och utveckla verksamheten tillsammans med folkhögskolornas medarbetare och andra parter både inom och utanför Västra Götalandsregionen, säger Anders Ahlström.
Anders Ahlström tillträder den 1 april.

 



Kontaktperson: Regionutvecklingsdirektör Fredrik Adolfsson 0700/822142


Läs meddelandet som PDF