Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-05-20 10:00


Bidrag till föreningar för projekt om mänskliga rättigheter!


Första gången som projektbidraget delas ut

För första gången utlyser nu Västra Götalandsregionen projektmedel till föreningar som arbetar för att främja de mänskliga rättigheterna i Västra Götalands län. De föreningar som kan få projektbidrag ska vara verksamma i Västra Götalands län. Det är kommittén för rättighetsfrågor som utlyser projektbidraget och det totala utlysningsbeloppet är på 1 miljon kronor. Ansökningen pågår fram till den 20 juni och beslut om utdelningen sker vid kommittén för rättighetsfrågors sammanträde den 25 augusti.

Stödja, stimulera och inspirera föreningar att fördjupa sitt arbete kring mänskliga rättigheter

- Föreningarna i Västra Götaland gör ett stort och viktigt arbete för att stärka människors rättigheter och motverka diskriminering och genom detta projektbidrag vill vi stödja, stimulera och inspirera dem till att fördjupa arbetet kring mänskliga rättigheter säger Tord Karlsson, ordförande i kommittén för rättighetsfrågor.

Mänskliga rättigheter gäller oss alla

Mänskliga rättigheter gäller för alla människor jorden runt – även i Sverige och i Västra Götaland. I Sverige är vi juridiskt bundna att efterleva de mänskliga rättigheterna så som de är formulerade i olika internationella konventioner. Ingen människa får diskrimineras i samband med kön, könsöverskridande identitet och uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

- Alla människor har rätt till bästa möjliga hälsa, utbildning, kultur, arbetsmarknad, sjukvård och tillgänglighet till kollektivtrafik på likvärdiga grunder och dessa rättigheter har bland annat Västra Götalandsregionen ansvar för säger Annika Ottosson, enhetschef på kommittén för rättighetsfrågors kansli.

Ansökningshandlingar och mer information finns på webbplatsen www.vgregion.se/rattighet-kansli


Kontaktpersoner på kommittén för rättighetsfrågors kansli: Jan Terneby, tfn 0521-275399 eller Maria Talja, tfn 0521-275700



Kontaktperson: Annika Ottosson, enhetschef för kommittén för rättighetsfrågors kansli, Västra Götalandsregionen, tfn 031-63 09 25.
Tord Karlsson, ordförande kommittén för rättighetsfrågor, 0702-99 22 01, Kristina Grapenholm, vice ordförande kommittén för rättighetsfrågor, 0733-38 46 34.


Läs meddelandet som PDF