Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2012-08-31 15:30


”Crossing borders in primary care” – konferens om gränsöverskridande primärvård


Framtiden för primärvården i Europa diskuteras den 3-4 september då 300 svenska och internationella delegater möts på Världskulturmuséet i Göteborg. Temat för konferensen ”Crossing borders in primary care” syftar på möjligheterna och värdet av samarbete över såväl nationella och regionala geografiska gränser som organisatoriska, professionella och kulturella gränser.

Västra Götalandsregionen har, bland annat genom införande av det fria vårdvalet, satsat på en utveckling av primärvården och hoppas att konferensen ska bidra till att både ska sätta regionen på den europeiska kartan och stimulera de egna verksamheterna till fortsatt utveckling.

Under konferensen kommer Västra Götalandregionens pågående verksamhetsutveckling att visas genom ett 15-tal hälsofrämjande projekt från olika delar av organisationen. Bland programpunkterna finns bland annat plenarföredragningar, workshops, debatter och multimediademonstrationer. Regionrådet Helen Eliasson (S) öppningstalar på måndagen och hälsar delegaterna välkomna.

Konferensen arrangeras av Västra Götalandsregionen och European Forum for Primary Care, EFPC.

EFPC bildades 2005 och organisationens syfte är att bidra till en god hälsoutveckling i Europa genom att arbeta för att utveckla en välfungerande primärvård. Organisationen håller en större konferens vart annat år, denna gång i Göteborg. Konferenser har tidigare arrangerats i Pisa, 2010, och kommer 2014 att arrangeras i Barcelona.

Tid: 3-4 september (Start måndag 09:00).
Plats: Världskulturmuseet i Göteborg

För mer information och mediabesök kontakta: doktor Robert Sinclair, medicinsk rådgivare, 0736-601500.



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF