Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2014-06-12 21:00


Det finns sjukt mycket kunskap men vad behöver du för kunskap om du blir sjuk?

Dina möjligheter och rättigheter i vården


Nu har du chansen att lära dig mer om möjligheter, rättigheter och olika e-tjänster inom hälso- och sjukvården!  Kom till Nordstan i Göteborg den 16-17 juni mellan kl 10-20 och träffa representanter för 1177 Vårdguiden, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen.

Invigning av evenemanget sker kl 11.00 måndagen den 16 juni av Ann Söderström, Hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen.

I Nordstan kommer du att kunna möta olika personer från avdelningar som normalt inte syns så mycket men som ändå är viktiga för dig som patient. Om du till exempel vill veta mer om sjukresor, vårdgarantin, patientavgifter i sjuk- och tandvård, din journal, vårdkonton så är detta ett det bra tillfälle till att få veta mer. Du kommer också att kunna få hjälp i att hitta rätt i vården och träffa företrädare både från ungdomsmottagningar och Patientnämnden. Försäkringskassan är också på plats och presenterar sina självbetjäningstjänster, tjänster som digitalt underlättar vardagen för dig.

Vill du veta mer om arrangemanget? Välkommen att kontakta Kristina Svenungsson på Västra Götalandsregionens eHälsoenhet, kristina.svenungsson@vgregion.se  tel 070-209 92 50.

Välkomna!

1177 Vårdguiden, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen

 



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF