Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-05-07 16:20


Direktör för Angereds Närsjukhus utsedd


Till sjukhusdirektör för Angereds Närsjukhus har Marina Olsson utsetts.
– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla den nära sjukvården för alla som finns i området, tillsammans med dem som påbörjat uppbyggnaden av sjukhuset. Det känns som ett väldigt angeläget uppdrag, säger Marina Olsson.

Marina Olsson är 48 år och legitimerad sjuksköterska. Mellan 1999 och 2008 var hon ordförande i Vårdförbundets avdelning Västra Götaland. Hon har också varit ledamot i Vårdförbundets förbundsstyrelse.

– Ledningsfrågor och ledarskap har alltid intresserat mig. Det ska bli spännande att utöva det tillsammans med människor som har en stark vilja att tillsammans åstadkomma något nytt, säger Marina Olsson.

Angereds Närsjukhus byggs upp successivt. Viss verksamhet har redan startat, och sjukhuset ska stå helt klart 2011. Sjukhuset får i dagarna också en egen styrelse, efter att tidigare ha varit en del av styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

– Angereds Närsjukhus är en strategiskt viktig fråga för Västra Götalandsregionen. Sjukhuset är också viktigt för invånarna i nordöstra Göteborg. Marina Olsson är en person som är väl lämpad att fortsätta det goda arbete som påbörjats med att bygga upp sjukhuset, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Marina Olsson tillträder som sjukhusdirektör för Angereds Närsjukhus den 1 juni.



Kontaktperson: För ytterligare information, kontakta Marina Olsson, telefon 0706-30 58 57, eller regiondirektör Johan Assarsson, telefon 0702-49 17 24.


Läs meddelandet som PDF