Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2015-04-22 12:00


Donald Ribbentjärn ny vd för Sahlgrenska I.C.Donald Ribbentjärn har utsetts till ny vd för Sahlgrenska International Care AB, som är ett av Västra Götalandsregionens helägda bolag. Han kommer senast från en tjänst som koncerndirektör och Nordenchef för Evidensia Djursjukvård AB. 

-  Donald Ribbentjärn har en mångfacetterad bakgrund, med inslag både från företagsvärlden och sjukvården, som gör honom väl lämpad att leda Sahlgrenska I.C. Han har gedigen erfarenhet av internationellt arbete vilket är viktigt för att behålla och bygga upp rätt spetskompetenser och för att utveckla bolaget på en global marknad, säger styrelseordförande Benny Strandberg.

Donald Ribbentjärn har tidigare varit sjukhusdirektör för Ljungby lasarett, verksamhetschef för ambulanssjukvården i södra Halland, vd för Regiondjursjukhuset i Helsingborg AB samt koncerndirektör och Nordenchef för Evidensia Djursjukvård AB, som är ett internationellt företag med inriktning på veterinärmedicin. Han har också erfarenhet från försäljning och inom konsultbranschen.

– Sahlgrenska I.C. företräder Västra Götalandsregionen i vårdexportsammanhang. Genom att sprida kunskap och sälja tjänster inom hälso- och sjukvårdsområdet på en internationell marknad är bolaget en viktig del i Västra Götalandsregionens internationella arbete. Jag ser fram emot Sahlgrenska I.C:s fortsatta utveckling med Donald Ribbentjärn som vd, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.
– Min erfarenhet är att ett tydligt uppdrag underlättar kommunikationen, både internt och externt, och jag tror på ett coachande ledarskap där man ger och tar i olika situationer. Jag ser fram emot de internationella kontakterna, liksom att få bli en del av den stora kompetens som finns i Sahlgrenska I.C. och dess starka varumärke, säger Donald Ribbentjärn.

Donald Ribbentjärn efterträder Jenny Lundgren som varit tillförordnad vd för Sahlgrenska I.C. sedan i januari 2014. Han tillträder den 18 maj.
Sahlgrenska I.C. ägs av Västra Götalandsregionen och har till uppgift att exportera tjänster och kunnande inom hälso-och sjukvård. I nära samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Folktandvården erbjuder Sahlgrenska I.C. planerad högspecialiserad vård till internationella patienter och specialistutbildning samt kurser till utländska läkare och tandläkare. Sahlgrenska I.C. ansvarar även för koordineringen av Västra Götalandsregionens internationella materialbistånd.


 Kontaktperson: Ann-Sofi Lodin, regiondirektör 0706/321165


Läs meddelandet som PDF