Pressmeddelande
Från Koncernkontoret
2015-05-11 14:30


Erik Lagersten ny kommunikationsdirektör för VGR


Till ny kommunikationsdirektör för Västra Götalandsregionen har Erik Lagersten, 48 år, utsetts. Han har sedan 2008 varit informationsdirektör för Försvarsmakten.

- Jag är glad över att hälsa Erik välkommen till VGR. Med sin erfarenhet av såväl strategisk kommunikation som verksamhetsledning från en stor myndighet kommer Erik kunna bidra för att utveckla vår kommunikation ytterligare, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.  Arbetet med att profilera VGR som samhällsaktör och arbetsgivare är centralt för att möta invånarnas och framtidens krav.  Även den fortsatta utvecklingen av interna kommunikationen är en viktig förutsättning för att vi ska lyckas utvecklas mot våra mål.

Erik Lagersten har tidigare erfarenhet som informationschef och konsult från IT- och investmentbranschen och är styrelseledamot i Sveriges Kommunikatörer. Han har utbildning i nationalekonomi och statistik från Stockholms universitet samt är reservofficer i flottan.

- Offentlig verksamhet behöver en effektiv och professionell kommunikation till vilket jag vill bidra. Varje medarbetare ska känna stolthet och ha en gemensam förståelse för regionens bidrag till den gemensamma välfärden, säger Erik Lagersten. Det är med stor nyfikenhet och glädje som jag ser fram emot mitt nya uppdrag.

Erik Lagersten tillträder som kommunikationsdirektör i Västra Götalandsregionen senast den 1 oktober.


Bild: Erik Lagersten, ny kommunikationsdirektör för Västra Götalandsregionen. (Foto: Niklas Ehlén, Combat Camera, Försvarsmakten.)

Högupplöst bild


Kontaktpersoner
Ann-Sofi Lodin, regiondirektör, tel: 070 632 11 65
Erik Lagersten, tel: 070 – 299 02 78



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF