Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2014-04-24 13:00


Förändringar i ledningen vid Kultur i Väst


Chefen för Kultur i Väst, Åsa Turesson, kommer att lämna sin tjänst inom kort.
– Åsa Turesson har gjort ett gott jobb med att forma förvaltningen Kultur i Väst. Nu behöver verksamheten utvecklas vidare och då behövs också en annan typ av ledarskap, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.
Till tillförordnad chef det närmaste året har Magnus Bäckström utsetts.

Uppdraget för Kultur i Väst är i korthet att utveckla och stärka kulturen i Västra Götaland. Kultur i Väst bildades 2007, då verksamheterna Regionbiblioteket, Konst- och kulturutveckling samt Musik i Väst samlades under ett tak. De omkring 80 anställda jobbar bland annat som konsulenter och producenter.
– Jag har varit förvaltningschef i sex händelserika år, med både glädjeämnen och tuffa utmaningar. Jag känner mig tillfreds med det uppdrag jag har genomfört. Vi har gått från att vara tre separata verksamheter till att nu samverka för att främja kulturens utveckling, och här finns många kompetenta medarbetare som gör ett fantastiskt jobb, säger Åsa Turesson.
– Det har varit Åsa Turessons uppdrag att organisera verksamheten i den nya förvaltningen. Nu behöver vi gå vidare med att utveckla och fördjupa verksamhetsidén, och då krävs en chef med en annan bakgrund, förklararar kulturchef Staffan Rydén.

Tillförordnad chef för Kultur i Väst blir Magnus Bäckström som är musiker och de senaste åren bland annat varit verksam som VD och konstnärlig ledare för Uppsala Konsert & Kongress AB och för Gävle Konserthus AB. Han tillträder den 12 maj och hans förordnande sträcker sig till och med maj månad 2015.
– Vi väljer att inte påbörja rekryteringen förrän efter valet, eftersom den nya styrelsen för Kultur i Väst är en viktig aktör vid tillsättningen av en ny förvaltningschef, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

För ytterligare information, kontakta kulturchef Staffan Rydén, telefon 070-082 45 58, eller regiondirektör Ann-Sofi Lodin, telefon 070-632 11 65. För mer information om Kultur i Väst, se www.kulturivast.se



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF